Lammfärsbiffar

Lammfärsbiffar med tzatziki o harissa.

 
Den här årstiden börjar man tänka på vart man ska åka på semester i sommar.
Det vi åt igår kanske kan vara en inspiration att åka till Medelhavet?

Till biffarna använder man:
  • 400 g lammfärs
  • 1 dl mynta (torkad)
  • vitlök (pressad)
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
Blanda alla ingredienser i en skål och forma till "korvar". Trä dom på spett och grilla utomhus på grillen eller stek i grill- eller stekpanna. Till det serveras ris, tzatziki och harissa eller youghurt och min salsa som jag brukar göra till tacos. (Salsa brukar jag alltid ha färdig i frysen.) Färska gurkstavar kan också vara gott till. Dessutom svalkar de om det blir för starkt.

Harissan gör man så här:
  • 2 röda grillade paprikor (finns att köpa på burk om man inte har tid att grilla och skala), hackade
  • 1 liten röd chili (eller så stark ni vill ha den), hackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • ½ tsk korianderfrön som rostats i panna
  • ½ tsk kummin, malen
  • salt
  • 3 msk olivolja
Lägg alla ingredienser i en liten mixer och kör tills det blir en fin massa. Den är utmärkt att servera till "tagine" också.

Lycka till i köket!