Nudelwok

Blandad wok.

Om det är något som är enkelt att göra så är det att woka. Då kan man blanda i precis vad man tycker är gott.

Den här gången hade vi:

  • Marinerat nötkött
  • Kycklingfilé
  • Babymajs i bitar
  • Squash i skivor
  • Sockerärtor, hela
  • Bambuskott
  • Chili (vi hade med kärnor)
  • Vitlök i tunna skivor
  • Färsk ingfära i tunna strimlor
  • Färsk broccoli i små buketter och skaften i skivor
  • Spring onions i 5 cm:s bitar
  • Röd paprika i strimlor
  • Jordnötsolja att steka i
  • Fisksås som salt
  • Oystersås
  • Soya
  • Nudlar
Gör så här:

Hetta upp woken och häll i lite jordnötsolja eller rapsolja.
Fräs vitlöken, chilin och ingefäran en liten stund och lägg sen i kött och kyckling och woka tills det är färdigt.
Lägg upp allt i en skål vid sidan om under tiden grönsakerna wokas. Börja med de som tar längst tid förstås.
Salta med fisksåsen och smaksätt med soyan och oystersåsen. När grönsakerna är klara lägger man tillbaka köttet och kycklingen och lägger även i de färdiga nudlarna.
Ät med pinnar.

Smaklig måltid!