Sesamkex

La Voche (Sesamkex)

Fick sådan lust att baka ikväll.
De här kexen, La Voche, såg jag på Tv-play i vintras tror jag. Det var ett matprogram från Australien. Bra som drinktilltugg eller, om man struntar i flingsaltet kan man ha dom till ostbrickan.

Ingredienser:
 
2,4 dl vetemjöl, ca 140g
0,8 dl grahamsmjöl, ca 60g
2 msk svarta sesamfrön
2 msk vita sesamfrön
1 msk (eller mer) hackad färsk oregano eller 2 msk torkad
1 tsk salt
1,2 dl vatten
0,6 dl olivolja
1 tsk sesamolja
Blanda till en deg (som känns lite oljig), mjöla bakbordet, dela degen i två bitar och kavla ut tunnt. Jag tycker det går lättare att kavla ut tunnt om man också använder en brödkavel för barn.
För över degen till en bakpappersklädd plåt.
Pensla med lite olivolja och strö på flingsalt (kan uteslutas).
Skär i lagom remsor med en kniv eller pizzaskärare. 
Grädda mitt i ugnen på 160 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna på galler.
 
Lycka till!