En kväll bjöd vi upp våra grannar Lilian och Krille på Indisk Curry och det blev mycket uppskattat.
Det här behövs till 4 personer:
Det här behövs till 4 personer:
- 1 kg kyckling (gärna filéer skurna i bitar)
- 2 gula lökar, hackade
- 2 tsk ingefärspasta
- 2 tsk vitlökspasta
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk chillipulver
- 1 tsk kumminpulver
- 1 tsk korianderpulver
- 1 tomat, puréad eller 1 msk tomatpuré
- 1 tsk salt
- 1 msk olja (ej olivolja)
- korianderblad
- knappt 1 dl ljummet vatten
Så här gör du:
Hetta upp olja i en kastrull eller gryta och fräs löken, ingefäran och vitlöken tillsammans med kummin, korianderpulver och -blad i 5 minuter på låg värme.
Tillsätt tomat, kyckling, gurkmeja, chillipulver, salt och det ljumna vattnet.
Koka på medel - svag värme i en ½ timme med lock på.
Till det hade vi...
... "Bombay Potatoes" som i Indien är en mycket populär side dish till alla maträtter men särskilt till kyckling eller vegetariska currys.
Det här behövs:
- 350 g kokt kall potatis i tärningar
- 4 msk olja (ej olivolja) eller Ghee (klarnat smör)
- 1/4 tsk bruna senapsfrön (jag brukar ta mycket mer)
- 2 krm chillipulver
- 1/4 tsk gurkmeja
- salt efter smak
Så här gör du:
Värm oljan i pannan till medelvärme.
För att kolla att oljan är tillräckligt varm lägger man i några senapsfrön. "Poppar" de är oljan lagom varm. Lägg i resten av senapsfröna.
Blanda i chillipulvret, gurkmejan och saltet.
Fräs detta tillsammans i 1 minut. Tillsätt potatisen och stek i 4 minuter tills den är täckt med fröna och fått en knaprig yta.
Sänk värmen, lägg på locket och stek potatisen ytterligare 5 minuter.
Och såklart...
...Pappadums med hemgjord Mango Chutney, russin, gurkstavar och yoghurt eller raita.