Bakad potatis med räkor

img_0290 (MMS)

En kväll blev Tony sugen på bakad potatis med ost på som man äter i England men jag tycker det är godare med gräddfilsmajonnäs (hälften gräddfil och hälften majonnäs), räkor och kaviar. Majonnäsen (receptet har jag fått av min granne Lilian) gör man så här:

 

 Det här behövs:

1 ägg (direkt från kylskåpet)
2 tsk vitvinsvinäger
2-3 dl rapsolja (ju större ägg desto mer olja), ej olivolja för då fluffar det inte till sig
1 tsk dijonsenap (helst) eller valfri sort
1 krm salt
nymald svartpeppar eller vitpeppar

 Gör så här:

Häll allt i mixerbägaren och sätt ner mixerstaven.
Starta den och håll kvar mixerhuvudet under ytan tills nästan all olja dragits ner i majonnäsen.
Vinkla staven något och dra försiktigt staven uppåt tills all olja blandats in. Kör några gånger med mixerstaven upp och ner i majonnäsen.
Lycka till!