Yorkshire Pudding
 
I England har man oftast Yorkshire Pudding till söndagsmiddagen och då häller man gärna sås över och i den. Jag skulle kunna tänka mig att ha i lite vaniljpulver i smeten och servera den med glass eller annat gott i eller bredvid som efterrätt. Den är ju frasig utanpå när den är färdig så det går säkert bra.
 
 Det här behövs till 6 st:
1 dl vetemjöl
2 ägg
1½ dl mjölk
salt o svartpeppar
dripping (ister eller sparat baconfett) eller rapsolja
 
Gör så här:

Lägg mjöl, lite salt och nymalen svartpeppar i en bunke.

Tillsätt äggen, vispa och häll sakta i mjölken.
Täck med plastfilm över natten (helst) i kyl.
Sätt ugnen på 220 grader. Lägg lite dripping i formen (muffinsform går bra) och värm i ugnen tills det ryker.
Fyll formen med smet till ¾ och grädda i nedre delen av ugnen i 20 – 25 min. Dra ner till 190 grader och grädda i 10 min till.
Lycka till!