Min hemgjorda müsli
 
Vem tycker inte att müsli kostar för mycket eller innehåller saker man inte tycker om?
Det bästa är ju om man kan blanda lite som man vill. Så här har jag gjort min.
 
2 msk rapsolja
½ msk flytande honung
1 msk kanel
2½ dl havregryn
2½ dl fiberhavregryn
2½ dl rågflingor
2½ dl dinkelflingor
½ dl svarta sesamfrön
½ dl vita sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl rostade kokosflarn
½ dl chiafrön
100 g hasselnötter eller andra nötter du gillar, grovt hackade
100 g torkade tranbär
100 g torkade blåbär
eller russin och torkade aprikoser, eller vad du har hemma
 
Blanda olja, honung och kanel. Lägg gryn och flingor i en rymlig bunke och häll över oljeblandningen. Rör om väl och bred ut blandningen i en långpanna med bakpåtspapper i botten. Rosta i mitten av ugnen i 150 graders värme, ca 20 minuter. Rör om några gånger under rostningen. Jag brukar rosta i 3x7 minuter och röra om emellan. Låt allt sedan kallna och blanda därefter ner övriga ingredienser och lägg müslin i en burk med tätt lock. Om du vill kan du lägga en delad vaniljstång i burken för att ge den en fin vaniljarom eller blanda i vaniljsocker.
Lycka till!