
Idag hade vi långkok hemma, Ungersk Gulasch. Jag har äntligen hittat ett recept som faller oss i smaken. Hör gärna av er om ni har andra recept.
Det här behövs för 4 pers:
Det här behövs för 4 pers:
- 0,8 kg högrev
- 2 msk smör
- ½ tsk salt
- 6 krossade svartpepparkorn
- 1 röd chili
- 2 köttbuljongtärningar
- 1 dl tomatpuré
- 6 dl vatten
- 4 vitlöksklyftor
- 3 paprikor, röda
- 3-5 msk paprikapulver, stark
- 1-2 msk malen kummin
- 3 morötter
- 3 gula lökar
- 1 brk krossade tomater
- Skär köttet i bitar ca 2x2 cm stora.
- Skiva löken och hacka vitlöken.
- Bryn köttet i smöret några minuter.
- Tillsätt salt, svartpeppar, paprikapulver och kummin. Rör om. Tillsätt tomatpurén och rör om väl.
- Häll i vattnet, krossade tomaterna, buljongtärningarna, löken och vitlöken.
- Låt gulaschen koka på svag värme i 1½-2 timmar.
- Skiva morötterna, strimla paprikan, lägg detta i grytan och låt koka ytterligare ½ timme eller tills morötterna är klara. Testa ibland om köttet känns mört.
- Smaka av med salt och svartpeppar om det behövs.
- Till detta serveras yoghurt och ris eller enkla baguetter.
Lycka till!