Citronsill

Citronsill.

Då var den färdig, påsksillen alltså. Receptet till den här goda sillen har jag fått av min granne Lilian. Hon i sin tur har tagit den från Viktväktarna. Den smakar ungefär som vanlig inlagd sill. Det syns kanske att jag glömde dillen? Glöm inte alla tillbehör: Gräddfil, gräslök, potatis kokt i dill, knäckebröd, kavring, västerbottensost, nubbe och öl.

Till den här citronsillen för 4 portioner behövs:
  • 2 brk urvattnade sillfiléer, ca 6-8 filéer
  • saften av 3 citroner
  • 3 dl socker
  • 8 kryddpepparkorn
  • 1 knippe dill
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 rödlök
Gör så här:
  1. Skär sillen i bitar. Hacka dill och skiva morötter, purjo- och rödlök.
  2. Pressa saften ur citronerna och blanda med sockret. Rör om tills det är ordentligt blandat.
  3. Varva sill, kryddpeppar, morötter, lök och lag i burkar. Eller bara blanda i en stor bunke och lägg sen över i burkar och slå över lagen.
  4. Låt stå ett par dagar.
Lycka till!