Helenas tunnknäcke
 
Det här enkla receptet på ett tunnt knäckebröd med olika frön på har jag fått av Helena (Hayati Kafes fru).
 
Detta behövs för två kakor:
1dl vetemjöl, ca 60g
1 dl kornmjöl, ca 50g
1 dl fint rågmjöl, ca 50g
1 dl vatten, ljummet
2-3 kryddmått salt
1 ägg, uppvispat med några droppar vatten
pumpa-, solros- och vallmofrön
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en skål eller bunke och häll sedan i vattnet och rör om. Jag brukar ta på mig en plasthandske och knåda ihop med handen.
Dela degen i två delar och kavla ut tunnt på mjölat bakbord.
För över den utkavlade degen till en bakpappersklädd plåt.
Pensla med uppvispat ägg och strö på frön.
Kavla fast fröna och skär långa remsor (det går utmärkt med en pizzaslicer).
Grädda mitt i ugnen i ca 7- 8 minuter.
Lägg upp på galler och låt svalna.
Lycka till!