Mango Chutney
Ett gott tillbehör till Indisk Curry är Mango Chutney. Jag hittade detta recept i en Indisk kokbok på nätet år 2007 och har gjort den här chutneyn varje år. Jag har omvandlat måtten från engelska till svenska mått.
 
Det här behövs till 4 normala burkar:
0,6 dl rapsolja
1,5-2 tsk senapsfrön, bruna
½-1 tsk gurkmeja
1,5 kg mango
½ tsk salt
2,4 dl vatten
1,2 liter socker
 
Gör så här:
Skala mangon, tag bort kärnan och tärna köttet.
Hetta upp oljan i en rymlig kastrull och häll i senapsfröna.
Just när senapsfröna börjar "poppa" tillsätter man gurkmeja, salt och mango.
Rör om ordentligt och tillsätt vattnet.
Låt det koka upp, häll i sockret och låt det fortsätta att koka. Rör om lite då och då.
När chuttneyn har tjocknat ta av kastrullen från värmen och häll på rena varma burkar.
Lycka till!