Teriyakilax med wokade grönsaker och ris
(null)
 
När vi bodde på Teneriffa åt vi näsan bara fisk och skaldjur och det här receptet hittade jag på internet, en matsite som heter Tasteline. Efter det har vi lagat den här rätten många gånger.
 
Det här behövs till 2 portioner:
  • 2 st laxfilé
  • 1 msk vita sesamfrön
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
 
Teriyakisås:
  • 0,75 tsk ingefära, riven
  • 25 ml Teriyakisås
 
Wok:
  • 1 msk olivolja
  • 0,75 msk citronsaft
  • 0,5 st morot i strimlor
  • 0,25 st purjolök i strimlor
  • 1/4 vitkål i strimlor
  • 0,5 st röd paprika i strimlor
  • 0,5 st vitlöksklyfta, skivad
  • 0,5 tsk sesamolja
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda Teriyakisåsen med ingefära.
Pensla laxen med såsen och spara lite till woken.
Lägg laxfiléerna i en smord ugnssäker form och strö över sesamfrön.
Tillaga laxen i ca 10-12 minuter eller stek den färdig i stekpanna. (Jag föredrar ugnen).
Hetta upp oljan i en wokpanna.
Stek grönsakerna och vitlöken hastigt och smaksätt med citron och resten av Teriyakisåsen.
Smaka av med sesamolja, salt och svartpeppar.
Servera laxen med limeklyftor, ris och grönsakswoken.
 
Smaklig måltid.
 
Receptet är hämtat från www.tasteline.com