Kanelskorpor
Det blir ungefär 30 skorpor av detta bak.
 
Det här behövs:
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk (tesked) bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
 
Pensling:
  • vatten
  • 2 msk (matskedar) strösocker
  • 1 tsk malen kanel
 
Gör så här:
  1. Rör smör och socker till en luftig massa. Tillsätt äggen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i blandningen.
  2. Forma degen på mjölat bakbord, dela i fyra bitar och rulla ut till längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Pensla längderna med vatten och strö på socker/kanelblandningen.
  4. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter på 175 grader. Skär längderna i sneda bitar och sätt in plåten igen i den avstängda ugnen i minst 3 timmar eller över natten.