Paprikasallad
 
 Den här inlagda paprikan passar bra som tillbehör till både kött och kyckling eller att blanda med min enkla pizzasallad som jag tidigare har lagt ut recept på.
 
Till detta behövs:
  • 12 paprikor i valfria färger
  • vatten
  • salt
 
Ättikslag:
  • 3 dl vatten
  • 2 dl ättikssprit 12%
  • 2 dl strösocker
  • 6 st vitpepparkorn
  • 1 krm natriumbensoat
  • 1 krm kaliumsorbat
 
Gör så här:
  1. Klyv, kärna ur och strimla paprikorna.
  2. Förväll dem några minuter i lättsaltat vatten. Häll över dem att rinna av i ett durkslag.
  3. Koka upp nytt vatten, ättika, socker och vitpeppar.
  4. Lägg i paprikastrimlorna och koka dem någon minut.
  5. Häll salladen och lagen på rena glasburkar och låt dem stå till nästa dag.
  6. Dag 2: Häll av lagen i en kastrull och koka upp den på nytt.
  7. Blanda konserveringsmedlen med lite av den heta vätskan och rör ner detta i lagen. Låt den kallna.
  8. Häll lagen i burkarna och tillslut dem väl.
  9. Ställ dem upp och ner till nästa dag så bildas det vaccum i burkarna.
Lycka till!