Potatisklyftor med rödlök
Potatissallad är ju ett klassiskt tillbehör till grillat på sommaren och den här är dessutom mycket enkel att göra. Jag blev inspirerad av Tareq Taylors recept på potatissallad i Aftonbladet sommaren 2021 men hade inte persilja hemma så det fick bli så här istället:
  • Potatis
  • Rödlök
  • Gräslök
  • Kapris
  • Salt till kokningen
  • Blandad peppar
  • Olivolja
Gör så här:
  1. Tvätta men skala inte potatisen (klart man kan göra om man vill). Skär den i klyftor och koka i saltat vatten nästan färdig. Vill man kan man slänga ner några dillkvistar i kastrullen.
  2. Under tiden: Hacka gräslök och skiva rödlök.
  3. Häll av vattnet när potatisen är nästan färdig. Lägg över den i en skål eller stort fat och blanda med rödlök, gräslök, kapris, blandad peppar. Ringla över olivolja och servera till grillat kött eller kyckling eller ha den som tillbehör till annan vegetarisk mat.
Lycka till!