Britts Mat

Lite inspiration till att ha roligt i köket.

Laxsallad

Publicerad 2011-12-28 16:56:00 i Sallader,

Laxsallad
Om ni har lax över så här efter jul är det gott att göra en laxsallad. Det går bra med vilken lax ni har över.
Till den här salladen har jag använt:
  • isbergssallad
  • gurka
  • tomater
  • avocado
  • röd paprika
  • caviar
  • citronklyftor
  • gravad lax
vill man kan man göra en liten sås av gräddfil, yoghurt eller creme fraiche och blanda i lite dill.

Salamipizza

Publicerad 2011-12-28 16:36:00 i Pizza,

Salamipizza

 

Pizzasallad

Vi blev sugna på Pizza häromdagen och då fick jag tillfälle att använda min nyinköpta "Baking Mat" inhandlad på Lidl. Det är det röda underlaget pizzan ligger på. Det är en silikonmatta som man kan kavla ut hela pizzan på och lägga direkt på plåten. Den klarar ugnsvärme upp till 250 grader. Den är lite större än plåten, 60 x 40 cm, så man får vika under kanterna lite men det gick jättebra. Till det gjorde jag en sallad med enbart strimlad vitkål och röd paprika.

Gör så här:
Koka upp ingredienserna till salladssåsen:
  • 1 dl olja
  • ½ dl vinäger
  • ½ dl vatten
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
Lägg i kålen och paprikan, Sätt på locket och låt det svalna innan den kyls ner.
 

Ingefärsgubbe

Publicerad 2011-12-28 16:07:00 i Örter o kryddor,

Ingefäragubbe

Häromdagen när jag kom hem och hade köpt ingefära såg jag att en av bitarna såg ut som en gubbe. Jag hade inte hjärta att skära i honom så nu står han bredvid spisen och övervakar oss när vi lagar mat. Ingefära brukar jag skiva (utan att skala) och frysa. Perfekt att ta fram och lägga direkt i asiatiska grytor eller soppor. Man kan även ha en skiva i teet när man är förkyld. Blanda i lite honung och citron också.
Flag Counter

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela