Britts Mat

Lite inspiration till att ha roligt i köket.

Ungersk Gulasch

Publicerad 2011-06-06 22:13:00 i Middag,

Ungersk Gulasch.

Idag hade vi långkok hemma, Ungersk Gulasch. Jag har äntligen hittat ett recept som faller oss i smaken. Hör gärna av er om ni har andra recept.

Det här behövs för 4 pers:
  • 0,8 kg högrev
  • 2 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 3 gula lökar
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 dl tomatpuré
  • 6 dl vatten
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 paprikor, röda
  • 3-5 msk paprikapulver, stark
  • 1-2 msk malen kummin
  • 3-4 potatisar, fasta
  • 3-4 krm cayennepeppar
Gör så här:

Skär köttet i bitar ca 2x2 cm stora.
Skiva löken och hacka vitlöken.
Bryn köttet i smöret några minuter.
Tillsätt salt, paprikapulver och kummin. Rör om. Tillsätt tomatpurén och rör om väl.
Häll i vattnet, buljongtärningarna, löken och vitlöken.
Låt gulaschen koka på svag värme i 1½-2 timmar.
Skala potatisen och tärna. Strimla paprikan. Lägg detta i grytan och låt koka ytterligare ½ timme. Testa ibland om köttet känns mört.
Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar om det behövs.
Till detta serveras yoghurt och ett gott bröd.
Flag Counter

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela