Britts Mat

Lite inspiration till att ha roligt i köket.

Plocksallad

Publicerad 2014-08-12 22:10:32 i Tips,

När man har köpt plocksallad vill den gärna vissna efter några dagar även i ett kylskåp. Ett alternativ är att ställa den i lite vatten i rumstemperatur (se till att den alltid har det lite vått om fötterna) så kan den till och med fortsätta att växa till sig med nya blad. Så kan man även göra med salladslök och purjolök som har rötterna kvar. Se bara till att de inte har för mycket vatten. Risken finns att de ruttnar annars.
 

Inlagd Jalapeño

Publicerad 2014-08-12 00:27:00 i Inläggningar, Tillbehör,


 
När man ändå är igång med egen Tacokrydda kan man lika gärna lägga in Jalapeño också, det går lika fort.
 
Det här behövs:
400g jalapeños eller långsmal Turkisk paprika, Sivri
1,5 dl äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
1,5 dl vatten
1,5 msk socker
1,5 tsk salt
Om man vill:
2 st lagerblad
1 schalottenlök
1 tsk oregano
1 tsk timjan
 
Gör så här:
Skiva jalapeñon i ca ½ cm tjocka skivor.
Koka upp vatten, vinäger, socker och salt .
Tag av kastrullen och lägg i jalapeñon (och örter/lök efter egen smak).
På med lock och låt svalna lite.
Lägg över på rena burkar och förvara svalt.
Lycka till!
 
 
Flag Counter

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela