Britts Mat

Lite inspiration till att ha roligt i köket.

Ciabatta

Publicerad 2012-05-13 17:32:00 i Bröd,

Ciabatta bakat av Kungsörnens påse.
Igår var det det perfekta vädret att baka i.
Det är ju busenkelt med Kungsörnens påsar som man blandar med jäst och vatten (ibland olja också). Den här gången gjorde jag ciabatta.

Bakad potatis med räkor

Publicerad 2012-05-08 22:08:00 i Middag,

img_0290 (MMS)

En kväll blev Tony sugen på bakad potatis med ost på som man äter i England men jag tycker det är godare med gräddfilsmajonnäs (hälften gräddfil och hälften majonnäs), räkor och kaviar. Majonnäsen (receptet har jag fått av min granne Lilian) gör man så här: • 1 helt ägg (direkt från kylskåpet) • 2 tsk vitvinsvinäger • 2-3 dl rapsolja (ju större ägg desto mer olja) • 1 krm salt • nymald svartpeppar eller vitpeppar Häll allt i mixerbägaren och sätt ner mixerstaven. Starta den och håll kvar mixerhuvudet under ytan tills nästan all olja dragits ner i majonnäsen. Vinkla staven något och dra försiktigt staven uppåt tills all olja blandats in. Kör några gånger med mixerstaven upp och ner i majonnäsen. Klart! Majonnäsen håller sig i kylskåpet i ungefär en vecka. Om man vill göra aioli av hela satsen är det bara att riva ner lite färsk vitlök innan man kör igång annars tar man valfri mängd majonnäs och blandar med vitlök. Lycka till!

Flag Counter

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela