Het chilli

Chili con carne.

Den här chillin är riktigt hot! Vi har lagat den med Scotch Bonnet, jättestarka chilis som ser ut som små paprikor. Det räcker med en till 500 gram köttfärs eller en stor gryta med annan mat. Det blir jättestarkt ändå.
Servera med tortillachips som värmts i ugnen eller micron först.

Scotch bonnet, stark chilipeppar.
 
Här ser ni skillnaden mellan Scotch Bonnet och vanlig chilipeppar.
Wikipedia:
Scotch Bonnet är en chilifrukt som påminner om och är av samma släkte som habanero. Den finns framförallt i Västindien och är uppkallad efter en typ av skotsk hatt.

Scotch Bonnet har en smak som skiljer sig markant från habaneron. Detta ger många karibiska rätter sin unika smak. Frukterna används särskilt i jamaicansk och caymansk matlagning, även om det ofta även dyker upp i andra västindiska recept. Rått förtären är frukten känd för att orsaka yrsel, domningar i händer och kinder samt svår halsbränna.

Färsk, mogen Scotch Bonnet eller habanero skiftar från grön till orange till röd. Att äta hela färska frukter rekommenderas inte för dem som inte är vana att äta stark mat. Förutom ovannämnda symptom kan förtäring resultera i diarré.