Heta tigerräkor

Heta tigerräkor i vitt vin.

I går kväll satt vi och pratade om när vi bodde på Teneriffa och åt langostinos med chili. Det är två år sen vi var där. Då köpte vi okokta langostinos med skal på från frysdisken men vi har inte lyckats hitta det här i Sverige förrän nu. Vi var till Fruängen utanför Stockholm och tittade in i fiskaffären och frågade men de hade inga just då (han kallade dom för gambas). Vi åkte istället till ICA-Kungens Kurva och köpte frysta skalade tigerräkor. Det dröjde inte länge förrän vi stod i köket och lagade tigerräkor i chili.

Gör så här:
  1. Fräs hackad vitlök och chili i lite olivolja.
  2. Lägg i de okokta skalade räkorna. Salta lite och rör om.
  3. Häll i lite vitt vin (ca 2-3 dl) och låt koka tills dom blir röda.
  4. Strö lite strimlad basilika, koriander eller persilja över räkorna.
  5. Servera med vitt bröd som man kan suga upp vätskan med.
Lycka till!