Ungersk Gulasch
 
Idag hade vi långkok hemma, Ungersk Gulasch. Jag har äntligen hittat ett recept som faller oss i smaken. Hör gärna av er om ni har andra recept.

Det här behövs för 4 pers:
  • 0,8 kg högrev
  • 2 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 6 krossade svartpepparkorn
  • 1 röd chili
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 dl tomatpuré
  • 6 dl vatten
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 paprikor, röda
  • 3-5 msk paprikapulver, stark
  • 1-2 msk malen kummin
  • 3 morötter
  • 3 gula lökar
  • 1 brk krossade tomater
Gör så här:

  1. Skär köttet i bitar ca 2x2 cm stora.
  2. Skiva löken och hacka vitlöken.
  3. Bryn köttet i smöret några minuter. 
  4. Tillsätt salt, svartpeppar, paprikapulver och kummin. Rör om. Tillsätt tomatpurén och rör om väl.
  5. Häll i vattnet, krossade tomaterna, buljongtärningarna, löken och vitlöken.
  6. Låt gulaschen koka på svag värme i 1½-2 timmar.
  7. Skiva morötterna, strimla paprikan, lägg detta i grytan och låt koka ytterligare ½ timme eller tills morötterna är klara. Testa ibland om köttet känns mört.
  8. Smaka av med salt och svartpeppar om det behövs.
  9. Till detta serveras yoghurt och ris eller enkla baguetter.
Lycka till!