Schnitzel

Schnitzel med skinka o ost.

Här har vi en klassiker igen. Jag har gjort schnitzel på fläskkött som går lika bra om man inte hittar kalvkött. Köttet man köper till schnitzel är alldeles för tjockt tycker jag så jag bankar ut det ytterligare emellan plastfilm med en tomflaska. Går hur bra som helst. Det gjorde jag ofta när vi bodde på Teneriffa.
 
Gör så här:

Lägg kokt skinka på köttet, ost, skinka igen och en köttskiva. Panera i mjöl med salt o peppar, uppvispat ägg och ströbröd, vill man dubbelpanera doppar man i ägget och ströbrödet en gång till. Stek i smör och ev olja på medelvärme tills färgen blir härligt guldbrun.
Vispa ur pannan med lite vatten och smaka av och använd som sky.
Servera med stekt potatis, gröna ärtor och citronskivor med ansjovis och kapris.

Smaklig måltid!