Potatissallad med bönor
 
Den här salladen hittade jag i en brochyr från Zeta.
 
Det här behövs till 8-10 personer om man äter buffé:
1 kg småpotatis
2 förp Blandade bönor ca 380 g (230 g avrunnen vikt) per förpackning
2 rödlökar, tunnt skivade
1 burk Cocktailkapris ca 295 g
2 dl Kalamataoliver
1 påse Rucolasallad ca 80 g
 
Senapsdressing:
3 msk sötstark senap
3 msk Vitvinsvinäger Riserva
1½ dl Olivolja Extra Virgin
salt och svartpeppar
 
Gör så här:
Koka potatisen med skal på i saltat vatten. Låt den kallna något.
Blanda senap och vinäger i en stor skål. Vispa droppvis in oljan till en krämig dressing.(Om dressingen skär sig kan man vispa in lite vatten för att rädda den.)
Halvera potatisen och vänd ned senapsdressingen i potatisen. Låt svalna.
Blanda den krämiga potatisen med skivad lök, kapris, bönor, oliver och rucola.
Smaka av med salt, peppar och lite olivolja.