Fisk på asiatiskt vis
 
 
Vi var på en nyöppnad Thairestaurang häromkvällen med goda vänner. Den heter Amazing Thai och ligger på Kammakargatan 22 i Stockholm. Där åt vi Red Tilapia med thaidressing och idag återskapade jag rätten hemma. Det blev kanon.
 
Det här behövs till 2 personer:
  • 1 Red Tilapia
  • olja till fritering
  • ½ dl vatten
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl fisksås
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 5 cm ingefära, hackad
  • 1 chili, färsk hackad
  • 1-2 msk farinsocker
 
Gör så här:
 
Skåra fisken på båda sidor och fritera den i en wok eller stor stekpanna i ca 8-10 minuter på båda sidor. Den ska bli knaprig utanpå.
Under tiden i en annan stekpanna med lite olja från fiskpannan fräser man chili, ingefära och vitlök. Tillsätt vinäger, fisksås, socker och vatten och låt koka någon minut.
 
Servera med jasminris och ev en asiatisk sallad.
 
Smaklig måltid.